miercuri, 2 martie 2011

Omleta cu ciuperci


Am sa va prezint omleta cu ciuperci. Mie mi-a iesit scrob pentru ca nu am gatit-o in tigaie de teflon si s-a lipit. Nu ma omor dupa omleta, in general. Singura omleta acceptata este urmatoarea. Este delicioasa!

Pentru 2 persoane: 4-5 oua, 3 catei de usturoi, o ceapa (recomandat ceapa verde), un castronel de ciupercute taiate de-a lungul, patrunjel,(marar), sare, piper, unt, ulei de floarea soarelui.

Se taie ceapa solzisori sau rodele, daca este ceapa verde. Intr-o tigaie, preferabil de teflon ca sa nu patiti ca mine, se calesc intr-o lingura de unt si putin ulei ciupercutele si ceapa.
Se asezomeaza cu sare si piper.
Personal le prefer mai scazute, adica un pic rumenite, dar este o alegere in functie de gusturi. Dupa ce au scazut suficient de mult se pune usturoiul tocat si se mai lasa 2 min amestecand continuu.
Ouale se bat cu un tel sau furculita, se sareaza si se adauga verdeata.
Se toarna in tigaie.

Se lasa focul mai mic si se acopera cu un capac. Se intoarce ca pe clatita.

Se serveste cu castraveciori acrii sau cu salata.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu