miercuri, 23 martie 2011

Urzici trase la tigaie


Una dintre retetele mele preferate cand vine primavara sunt urzicile.
Sunt foarte sanatoase si ne lecuiesc de astenia de primavara.
Pentru 3-4 persoane avem nevoie de aprox. jumatate de sacosa de urzici. Imi pare rau pentru aproximarea facuta, dar le-am cumparat la gramajoare. Mai este nevoie de o ceapa mai mare, 3 catei de usturoi, un pic de patrunjel,o lingura faina, sare, doua oua ochi (moi) pentru decor.

Urzicile se aleg si se spala de nisip. Se pun la fiert intr-o oala cu apa si sare. Cand au fiert se scurg de zeama si se toaca ca pe vinete. Intr-o tigaie se pune ceapa tocata cu putin ulei. Cand a devenit translucida se pune lingura de faina si se amesteca pana devine o pasta omogena. Se adauga urzicile tocate, se amesteca, iar si se toarna o cana de zeama de urzici pentru omogenizare. Se pun catei de usuroi pisati si se mai lasa cateva minute. Se sareaza dupa gust.
Se servesc cu oua ochiuri deasupra si mamaliguta calda.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu