sâmbătă, 26 februarie 2011

Amalgam in staniol






Felul acesta de mancare l-am inventat aseara din lipsa de chef de a merge la supermarket.

Pentru 3-4 persoane: 6-7 cartofi, 2 morcovi, o telina mica, 3-4 catei usturoi mai mari,o ceapa mare, 4-5 felii de bacon, 2 carnati semiafumati, 2 feli de parizer de pui, ulei de masline, oregano, patrunjel, cimbru, piper, sare, folie de aluminiu.

Se „tapeteaza” o tava cu folie de aluminiu si se unge cu ulei de masline. Se pun ceapa si morcovul taiate rondele, telina fasii subtiri si se condimenteaza cu patrunjel, piper, cimbru, sare si ulei de masline.
Cartofii se taie cubulete si se pun jumatate acum in tava. Deasupra se pune baconul impreuna cu o felie de parizer taiate fasii , carnatul taiat rondele.Se condimenteaza ca in primul strat. Se adauga si cealalta jumatate de cartofi. Deasupra se decoreaza cu cealalta felie de parizer taiata fasii. Se toarna deasupra mujdei de usturoi, se condimenteaza din nou si se rade cascaval.
Se pune capac din folie de aluminiu si se sigileaza.
Se da la cuptor la foc potrivit pentru o ora.
Se scoate folia de aluminiu inainte cu 10 minute sa prinda culoare.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu