vineri, 25 februarie 2011

Ceai cu ghimbir


Incep prin a prezenta reteta ceaiului meu preferat.

Pentru doua cani de ceai.

Se taie o bucata de ghimbir de marimea unei castane. Se curata de coaja. (neaparat! am intanlit cazuri nefericite-ghimbirul creste in pamant, este o radacina). Se rade prin razatoarea mica si se pune in apa clocotita. Se lasa o jumatate de ora cu o farfurioara deasupra. Se strecoara si se mai incalzeste un pic.( trebuie baut cat e cald) Se induceste dupa gust cu miere, zaharul nu se prea potriveste cu ghimbirul. Se pune in fiecare cana o jumatate de felie de lamaie.
Se poate adauga cuisoare si scortisoara, daca nu puneti lamaie.

Este un ceai energizant. Este recomandat sa nu-l beti inainte de culcare.
Are un gust diferit. Este usor piperat.

Beneficiile ceaiului de ghimbir sunt infinite!
Este afrodisiac (l-am testat :D) si topeste caloriile.
Foarte util pe timp de iarna: rezistam mai bine la frig si nu mai racim. Este un antibiotic natural.
Este bun pentru dureri in gat, dureri de stomac, crize de rinichi, astm, circulatie, colesterol, etc...



2 comentarii:

  1. Foarte bine Ana ! Abia astept sa incerc ceaiul de ghimbir cu miere scortisoara si cuisoare !!! :D

    RăspundețiȘtergere