Incep prin a prezenta reteta ceaiului meu preferat.
Pentru doua cani de ceai.
Se taie o bucata de ghimbir de marimea unei castane. Se curata de coaja. (neaparat! am intanlit cazuri nefericite-ghimbirul creste in pamant, este o radacina). Se rade prin razatoarea mica si se pune in apa clocotita. Se lasa o jumatate de ora cu o farfurioara deasupra. Se strecoara si se mai incalzeste un pic.( trebuie baut cat e cald) Se induceste dupa gust cu miere, zaharul nu se prea potriveste cu ghimbirul. Se pune in fiecare cana o jumatate de felie de lamaie.
Se poate adauga cuisoare si scortisoara, daca nu puneti lamaie.
Este un ceai energizant. Este recomandat sa nu-l beti inainte de culcare.
Are un gust diferit. Este usor piperat.
Beneficiile ceaiului de ghimbir sunt infinite!
Este afrodisiac (l-am testat :D) si topeste caloriile.
Foarte util pe timp de iarna: rezistam mai bine la frig si nu mai racim. Este un antibiotic natural.
Este bun pentru dureri in gat, dureri de stomac, crize de rinichi, astm, circulatie, colesterol, etc...
Foarte bine Ana ! Abia astept sa incerc ceaiul de ghimbir cu miere scortisoara si cuisoare !!! :D
RăspundețiȘtergereCred ca o sa-ti placa :)
RăspundețiȘtergere