marți, 1 martie 2011

Piept de pui cu ghimbir

Imi cer scuze pentru obsesia mea cu ghimbir. Mi-am propus sa scriu reteta pe care o fac in ziua respectiva. Acum sunt la o cura de ghimbir pe care mi-am propus sa o tin datorita propietatilor benefice ale ghimbirului.

Pentru 2 persoane: 1 piept de pui o jumatate de capatana de usturoi, o ceapa medie, piper, oregano, patrunjel, ulei de masline sau unt, un pahar de vin alb sau apa, o bucata de ghimbir cat doua castane, sare, piper.

Ceapa se taie rondele si se caleste in ulei de masline sau unt pana cand devine translucida.
Puiul se taie patratele si se asezoneaza cu sare si piper. Se adauga in tigaie. Se caleste carnea pana devine alba la culoare. Se toarna vinul sau apa impreuna cu ghimbirul dat prin razatoarea mica (curatat in prealabil). Cand vinul/ apa a scazut la jumatate se adauga si usturoiul pisat.
Se mai adauga sare dupa gust si oregano.
Cand vinul/apa a scazut si amestecul a devenit usor cleios se pune si patrunjelul tocat.
Se ia de pe foc si se serveste impreuna cu risotto cu parmezan.
Se poate servi si cu zeama de lamaie turnata deasupra.
Puteti inlocui garnitura de risotto cu legume sote sau mazare sote.

Pofta Buna!





Un comentariu: