miercuri, 23 martie 2011

Vita in sote de legume


Un fel de mancare considerat a fi de regim care are un gust super!

Avem nevoie de 3-4 morcovi, 3-4 cartofi mai mici, un pastarnac, un patrunjel de radacina, carne de vita (1-2 fripturi medii), patrunjel, ulei de masline, sare si piper.

Carnea se spala si se da intr-o unda (adica se lasa in apa pana incepe sa se ridice un fel de spuma, dar atentie, nu trebuie lasata sa clocoteasca), apoi se spala si se pune intr-o craticioara impreuna cu legumele curatate. Morcovul se taie de-a lungul, iar celelalte legume se lasa intregi. Peste ele se toarna ulei si un sfert de pahar de apa calda. Se pune un pic de sare si piper. Se pune un capac deasupra si se lasa la foc mic, eventual se pune pe o plita sa nu se arda. Se verifica din cand in cand, daca apa a scazut si se adauga putina apa calda cand este necesar. Secretul sta in fierberea legumelor la abur. Se incearca cu furculita cand sunt gata.

Pofta buna!

2 comentarii:

  1. Felicitari pentru reteta ta sunt sigura ca este gustoasa dar ai nevoie de estetic adica o farfurie si un aranjament pe masura .succes, si nu te supara.

    RăspundețiȘtergere
  2. nu ma supar :))
    stiu ca nu e o poza foarte reusita, dar vroiam sa fie ceva mai rustic, ceva mai aproape de realitate. Sa se vada ca nu e facuta de un profesionist.

    RăspundețiȘtergere